Nøgletal og fakta

  • Antal nyhenviste patienter pr. år er ca. 1000.
  • Vi har inkluderet over 200 patienter i behandlingsprotokoller i løbet af de sidste 5 år.
  • Vi har en Klinisk forskningsenhed, hvor der er ansat to sygeplejersker fuldtids og én sygeplejerske på deltid. Desuden er der ansat en sekretær på deltid.
  • Vi har ry for en høj inklusionsrate og leverer data af høj kvalitet.
  • Vi har mulighed for at tilbyde vores patienter ny banebrydende behandling.

Forskningsplan

Overordnede mål

Fokus på det gode patientforløb med tidlig diagnostik, bedst mulig symptomlindring og livskvalitet samt forbedret overlevelse.

Antallet af patienter, som får stillet kræftdiagnose, vil tage til over de kommende år. Generelt lever kræftpatienter længere end tidligere grundet bedre behandlingsmuligheder, og denne udvikling vil formentlig fortsætte. Medicinsk kræftbehandling er kompleks og kan være forbundet med diverse bivirkninger, der i høj grad kan påvirke patienternes livskvalitet. På grund af dette er det altafgørende at kunne identificere diagnostiske, prognostiske og prædikative markører for at kunne tilbyde den rigtige behandling til den rigtige patient og desuden skåne de patienter, som ikke vil have gavn af behandling.

Vision

Prospektiv opsamling af kliniske data, patientrapporterede oplysninger, etablering af biobank med blodprøver samt evt. vævsprøver kan sikre, at Regionshospitalet Gødstrup kan initiere nye innovative translationelle forskningsstudier inden for onkologi.

Kræftafdelingen på Regionshospitalet Gødstrup vil på denne måde kunne blive en markant samarbejdspartner nationalt såvel som internationalt. Visionen er at skabe et innovativt forskningsmiljø for både yngre og ældre kollegaer og sikre rekruttering af dygtige medarbejdere.

Plan

Samarbejde er nøglen til god klinisk forskning. Der rettes stor opmærksomhed på samarbejdsmuligheder, både internt på Regionshospitalet Gødstrup, med andre hospitaler i Region Midt og med samarbejdspartnere uden for regionen. Vi har en klinisk lektor i afdelingen, som sikrer tilstedeværelsen af akademiske vejlederkompetencer. Vores første ph.d.-studerende er godt i gang med sit ph.d.-forløb, og vi ønsker, at flere af afdelingens ansatte opnår en ph.d.-grad.

Klinisk Forskningsenhed

Klinisk forskningsenhed (KFE) er ansvarlig for at opstarte og koordinere kliniske forsøg i samarbejde med afdelingens investigatorer, kliniske personale, hjælpeafdelinger og eksterne samarbejdspartnere.

Opgaver i forbindelse med klinisk forskning

KFE’s opgaver i forbindelse med klinisk forskning er at:

  • understøtte fortsat høj forskningsaktivitet i Kræftafdelingen.
  • højne kvaliteten af afdelingens kliniske forskningsaktiviteter.
  • strukturere, planlægge, koordinere og supervisere gennemførelsen af alle de onkologisk kliniske forsøg, herunder at medvirke til korrekt arbejdsgang i forbindelse med godkendelse og implementering af nye protokoller i afdelingen.
  • sikre, at det onkologiske personale kan håndtere de forskningsmæssige opgaver som en naturlig del af klinisk praksis. Derfor afholdes protokolmøde én gang om måneden.
  • sikre, at lovgivning og kvalitetskrav bliver overholdt, herunder ”Good Clinical Practice” (GCP). Alle læger og sygeplejersker med opgaver i kliniske forsøg deltager derfor i et éndags GCP-kursus ved Kræftafdelingen, Aarhus Universitetshospital, eller ved GCP-enheden, Aalborg Universitet.

Databaseregistrering

Udover klinisk forskning beskæftiger KFE sig også med databaseregistrering i samarbejde med de specialeansvarlige overlæger.

Der indberettes data til DBCG (Danish Breast Cancer Group), DLCR (Dansk Lunge Cancer Register) og DPCD (Dansk Pancreas Cancer Database).

Kontakt afdelingsledelsen

Kontakt cheflæge

Hanne Linnet
Telefon 78 43 74 00
hannsind@rm.dk

Kontakt chefsygeplejerske

Lene Høgsberg
Telefon 21 74 42 00
lenehg@rm.dk

Mail

kraeftafdelingen@goedstrup.rm.dk