Projektet er afsluttet


 

Baggrund

Det er velkendt, at negativ social arv har konsekvenser for børn, og at disse negative effekter kan manifestere sig gennem hele livet, f.eks. i relation til uddannelse, arbejdsliv og sundhed.

Nogle unge formår dog, på trods af de svære vilkår, at bryde den sociale arv. Hvordan støtter vi dem bedst, så deres chance for at bryde den sociale arv øges?

Formål

Projektet skulle identificere hvilke sociale, psykologiske og livsstilsrelaterede faktorer i barn- og ungdom, der fremmer unges chance for at bryde negativ social arv.

Metode

Undersøgelsen var designet som en prospektiv kohorteundersøgelse, hvor forskerne analyserede spørgeskemasvar fra en befolkningskohorte på 7.000 deltagere. Deltagerne svarede på spørgsmål om bl.a. trivsel, helbred, uddannelse, arbejde og fritidsliv i alderen 15, 18, 21 og 28 år. (Læs mere om deltagerne på www.vestliv.rm.dk).

Besvarelserne blev sammenholdt med registeroplysninger om deltagernes socioøkonomiske baggrund samt arbejdsmarkedstilknytning og brug af sociale ydelser i alderen 25-29 år.

Projektstøtte og -ledelse

Projektet blev initieret og støttet af ROCKWOOL Fonden og ledt af Arbejdsmedicin, Regionshospitalet Herning

Periode

2018-2019

Resultater

Læs nyheden Ny viden: Unge med fritidsaktiviteter har stærkere tilknytning til arbejdsmarkedet senere i livet

Læs de videnskabelige artikler:

Kontakt

Trine Nøhr Winding Trine Nøhr Winding

Trine Nøhr Winding

Seniorforsker, ph.d., fysioterapeut

Tlf. 2336 2203

E-mail: trwind@rm.dk

Kontakt via LinkedIn

Læs mere om Trines forskning (link til forskerprofil)