Vi tilbyder en række sundhedsfaglige uddannelser på alle niveauer.
Det betyder, at vores afdeling er i skarp træning med at modtage og oplære medarbejdere, elever og studerende.
Få et overblik over mulighederne her:
Lange videregående uddannelser
Øre-, Næse- og Halskirurgi har stillinger til uddannelsessøgende læger på alle niveauer, det vil sige introduktionsreservelægestilling, reservelægestilling i tidlig fase og reservelægestilling i sen fase (1. reservelæge) af speciallægeblokken.
Afdelingen har et godt uddannelsesmiljø med gode muligheder for at få en bred praktisk og teoretisk uddannelse i oto-rhino-laryngologien.
Ud over at kunne tilbyde gode muligheder for at opnå de anførte kompetencer i målbeskrivelsen, råder afdelingen over en række særlige muligheder for videre dygtiggørelse indenfor specialet. Herunder kan blandt andet nævnes apparatur til virtuel tindingebensøvelser (TempoSurg og VES), indlæring af endoskopiske teknikker og afholdelse af forskellige kurser.
Afdelingen råder også over nyeste ComputerAidedSurgery-FESS udstyr, udstyr til sialoendoskopi, ultralydscanning og moderne operationsmikroskoper.
- Den generelle introduktionsbeskrivelse af afdelingen kan downloades her (pdf).
- Lægelig videreuddannelse ved Regionshospitalet Gødstrup (bl.a. om netværk, vejledning og udvikling)
Målbeskrivelse
Specialets målbeskrivelse til anvendelse af kompetenceevaluering kan downloades her:
- Hent målbeskrivelse for hoveduddannelsen 2015, som er ved at blive udfaset (pdf)
- Hent den nye målbeskrivelse for hoveduddannelse 2022, som er ved at blive implementeret (pdf)
Hoveduddannelsens sammensætning
Der findes forskellige kombinationsmuligheder vedrørende hoveduddannelsernes sammensætning af delelementer. Øre-, Næse- og Halskirurgi indgår i uddannelsesforløbene i Uddannelsesregion Nord, som omfatter den politiske Region Midtjylland og Region Nordjylland.
Det vil sige, at hospitalsansættelsen foregår på to af de tre øre-næse-hals afdelinger i Aalborg, Aarhus og Holstebro, mens den audiologiske ansættelser kan foregå enten i Aalborg, Aarhus og Viborg. Desuden er der en række øre-næse-hals praksis i Uddannelsesregion Nord, som modtager læger i hoveduddannelse.
Her ses de mulige uddannelsesforløb med hver deres uddannelsprogram, som omfatter Øre-, Næse- og Halskirurgi, Regionshospitalet Gødstrup (RHG):
- Forløb 1 - RHG - VIB - Praksis - AAL
- Forløb 2 - RHG - VIB - Praksis - AAR
- Forløb 3 - RHG - AAL - Praksis - AAL
- Forløb 4 - AAL - AAL - Praksis - RHG
- Forløb 5 - AAR - AAR - Praksis - RHG
- Forløb 6 - AAR - AAR - Praksis - RHG
Disse forløbsbeskrivelser baserer på målbeskrivelsen for 2015. Der er ved at blive udarbejdet nye uddannelsesplaner baserende på målbeskrivelsen for 2022.
Mere information
Evaluer.dk: Besøg hjemmeside til evaluering af uddannelsesstedet for uddannelsessøgende læger.
Logbog.net: hjemmeside til kompetanceevaluering og strukturering af uddannelsen.
Videreuddannelsen Nord: hjemmeside med informationer om speciallægeuddannelsen. Administreres af Uddannelsesregion Nord.
På Regionshospitalet Gødstrup ønsker vi at give KBU-læger mulighed for at stifte bekendtskab med andre specialer.
Vi tilbyder derfor fem uddannelsesdage i et andet speciale i løbet af den kliniske basisuddannelse. Her får du varieret indblik i det daglige arbejde og dermed bedre basis for at vælge din karrierevej.
Læs mere om klinisk visit og om Øre-, Næse-Hals-specialet:
- Hent Pixi-folder om klinisk visit (pdf)
- Målbeskrivelse for faget Oto-rhino-laryngologi (pdf)
- Dansk Selskab for Oto-rhino-laryngologi-Hoved-Halskirurgi - dsohh.dk
Flere gange om året byder vi velkommen til to medicinstuderende i deres uddannelse i øre-næse-halssygdomme.
Fokus er på niveau til introlægekrav i øre-næse-halsspecialet inden for udvalgte områder. Specifikt træner vi i akutte øre-næse-hals-problematikker. Dette forudsætter selvstændig journaloptagelse og udførelse af objektiv øre-næse-halsundersøgelse inklusiv fiberskopi. Første uge i forløbet vil omhandle sidstnævnte.
Ambulatorier, operationsgang, stuegang og undervisning
Det kliniske program indebærer først en introuge med ophold i følgende ambulatorier: akutspor, pakkespor, samt specialambulatorie. Herudover ophold på operationsgang samt deltagelse i stuegang.
Den teoretiske undervisning sikres ved eftermiddagsklinikker, afdelingsmorgenundervisning og "journal club".
Du deltager i vagtfunktion
Forløbet vil endvidere indebære deltagelse i vagtfunktion samt besøg i speciallægepraksis. Endelig vil den skriftlige opgave involvere fokus på en almindeligt forekommende akut øre-næse-halsdiagnose og/eller procedure (fx akut svimmelhed, epistaxis, peritonsillær absces, akut tonsillektomi).
I forbindelse med opholdet opnås adgang til EPJ inkl. FMK, jf. gældende regler for lægevikariater.
Videregående uddannelser
Afdelingen uddanner sygeplejestuderende i samarbejde med VIA University College Holstebro.
Vi modtager sygeplejestuderende på alle niveauer af uddannelsen i de kliniske uddannelsesforløb.
Vi tilbyder et godt studiemiljø med et fagligt dygtigt og engageret personale. Et personale, der byder studerende og elever velkomne og inviterer indenfor i et praksisfællesskab, der giver plads til at være studerende og elev.
Vi er åbne for nytænkning og udvikling.
Vi tilrettelægger dit uddannelsesforløb sammen
I samarbejde med dig planlægger vores kliniske vejleder dit uddannelsesforløb, afholder refleksion og kliniske forudsætningskrav samt eksamener. Herudover har vi i afdelingen en række daglige vejledere, som tilbydes kursus i læring og vejledning.
De kliniske uddannelsesforløb foregår i Sengeafsnit for Øre-, Næse-og Halssygdomme eller Øre-, Næse- og Halsklinikken.
Der er under uddannelsesforløbet mulighed for observationsbesøg på Øre-, Næse- og Halsklinikken og operationsafsnittet.
Du får mulighed for efter- og videreuddannelse
På Regionshospitalet Gødstrup prioriterer vi efter- og videreuddannelse og kompetenceudvikling.
Erhvervsuddannelser
Afdelingen uddanner Social- og sundhedselever i samarbejde med Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland (Herning og Holstebro).
Social- og sundhedsassistenter kommer til Øre-, Næse- og Halskirurgi i deres 3. praktik.
Vi tilbyder et godt studiemiljø med et fagligt dygtigt og engageret personale. Et personale, der byder eleverne velkomne og inviterer indenfor i et praksisfællesskab, der giver plads til at være elev.
Vi er åbne for nytænkning og udvikling.
Du bliver fulgt af kompetente vejledere
Vores uddannede praktikvejleder vil, sammen med dig, planlægge dit uddannelsesforløb i afdelingen. Det er også din praktikvejleder, der afholder refleksion og hjælper dig med at nå omkring alle målene for praktikken.
Du vil som social- og sundhedsassistentelev opleve at følges med og blive vejledt af kompetente daglige vejledere, der tilbydes kursus i læring og vejledning.
Der er under uddannelsesforløbet mulighed for observationsbesøg på Øre-, Næse og Halsklinikken og på operationsafsnittet.
Afdelingen modtager løbende studerende til Sundhedsadministrativ koordinator på alle niveauer af uddannelsen.
Vi tilbyder et godt studiemiljø med et fagligt dygtigt og engageret personale. Et personale, der byder studerende velkomne og inviterer indenfor i et praksisfællesskab, der giver plads til at være studerende.
Vi er åbne for nytænkning og udvikling.
Dit forløb planlægges sammen med en vejleder
Vores vejleder planlægger dit studieforløb sammen med dig og hjælper dig med at nå omkring alle målene for praktikken i afdelingen.
Opholdet vil hovedsagligt være i Øre-, Næse- og Halsklinikken, men kortere ophold på Sengeafsnit for Øre-, Næse og Halssygdomme og Høreklinikken i Holstebro eller Viborg vil også være en del af forløbet. Der er under uddannelsesforløbet mulighed for observationsbesøg på operationsafsnittet ved Øre-, Næse- og Halskirurgi.
Afdelingen har løbende audiologiassistenter under uddannelse.
Uddannelsen til audiologiassistent er en 2-årig erhvervsuddannelse med en kombination af skoleophold på Syddansk Erhvervsskole og praktikophold på enten en offentlig høreklinik eller en privat høreapparatforretning.
Inden man kan starte på uddannelsen, skal man have et 1-årigt grundforløb på Syddansk Erhvervsskole.
- Læs mere om uddanelsen som audiologiassistent på Syddansk Erhvervsskole (www.sde.dk)
- Læs mere om audiologiassistentuddannelsen på Regionshospitalet Gødstrup
Bachelor i audiologi
Hvis du ønsker at læse videre, kan du tage en bachelor i audiologi på Syddansk Universitet (SDU). Uddannelsen er en kombination af medicinske, tekniske, sproglige, pædagogisk/psykologiske og videnskabelige fag.
Erhvervspraktik
Folkeskoleelever, elever på gymnasiale uddannelser og nyudklækkede studenter har mulighed for at komme i hospitalspraktik på Regionshospitalet Gødstrup - og på vores afdeling.
Læs mere og send en ansøgning: