Brandinstruks
Som ny medarbejder skal du altid prioritere, at gennemgå brandinstruksen. Du finder brandinstruksen ved brandslageskabe, og i den kan du læse om alarmering og evakuering ved brand. Den lokale brandinstruks findes i din afdelings beredskabsmappe og i e-Dok.
Se video om brandinstruks for RHG:

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.
Alarmering
Centrale steder på hospitalet er der placeret Brandtryk. Hvis brandtrykket bliver aktiveret, sker der en direkte alarmering til brandvæsenet.
Almindelig brand kan også alarmeres ved at ringe 30-777.
Herudover er der opsat automatisk brandalarmering (ABA), som i tilfælde af røg alarmerer brandvæsenet direkte.
Går brandalarmen i gang, vil der både være lydgiver og blitz på personalekontoret. Disse kan ikke kobles fra.
Branddøre
I gangene mellem sengeafsnit er der opsat branddøre. Dørene lukker automatisk ved brand, men kan altid åbnes manuelt ved en brand.
Branddøre, som er forsynet med dørpumper, må ikke fastholdes i åben stilling med kiler eller lignede.
Evakuering
Evakuering af sengeliggende patienter sker som udgangspunkt til nærmeste andet, sikre sengeafsnit i samme plan. I tilfælde af behov for evakuering nedad sker det via trafikcentrene. Hvert trafikcenter kan rumme 9 senge i transit til evakuering nedad. Trafikcentrene er beskyttet af branddøre.
Brandslukning
Under loftet i alle bygninger er der er opsat vandtågesprinkling. Sprinklingen går automatisk i gang med at slukke branden, hvis varmen i rummet overstiger en kritisk temperatur.
Går sprinklingen i gang, alarmerer den også brandvæsen, Teknisk Driftscenter og Informationen.
Flugtveje og trapper
Alle gangarealer er en del af flugtvejen. De skal derfor være frie og ryddelige i deres fulde bredde, med mindre andet er aftalt.
Alle trapper er i princippet flugtveje. Flugtvejstrapper skal være frie og ryddelige i deres fulde bredde, og må ikke anvendes til brandbart ophob af nogen slags. Flugtvejstrapper er overtryksventileret, så røg ikke vil trænge ind i trapperummet.