20250424 Uddannelsespris Yngre Læger.jpg

På vegne af lægerne i afdelingen deltog følgende i prismodtagelsen af prisen: Tina Kousgaard Kobborg, afdelingslæge, AMIR; Thomas Tværmose Troelsen, afdelingslæge, TR for Yngre Læger; Mette Schytt Price, Introduktionslæge, UKYL.

24.05.2025

Operation og Intensiv på Regionshospitalet Gødstrup blev den første vinder af nystiftet arbejdsmiljøpris.

Foreningen af Yngre Læger har for første gang uddelt en arbejdsmiljøpris til en hospitalsafdeling i Danmark, som gør en særlig indsats for at styrke arbejdsmiljøet.

Arbejdsmiljøprisen blev d. 23. april uddelt til Operation og Intensiv på Regionshospitalet Gødstrup. Prisoverrækkelsen fandt sted på Yngre Lægers og Overlægeforeningens årlige konference om arbejdsmiljø i Middelfart.

Det var første gang, at prisen blev uddelt, og Operation og Intensiv blev kåret som vinder, blandt mange kvalificerede ansøgere.

I forbindelse med modtagelsen af prisen blev det blandt andet italesat, at det, man på Operation og Intensiv er mest stolt over er, at få skabt et trygt fællesskab i en stor afdeling, understøttet af et godt TRIO-samarbejde med mange konkrete indsatser.

Her blev blandt andet nævnt stort fokus på læring og en sund og ærlig fejlkultur på tværs af anciennitet og med opbakning fra alle i lægegruppen. Derudover en stærk kultur med fokus på at styrke de positive oplevelser i egen afdeling og med samarbejdspartnere, samt med fokus på udbredelse af læring og styrkelse af de gode relationer.

Cheflæge Mikkel Seneca fra Operation og Intensiv på Regionshospitalet Gødstrup er stolt over afdelingens modtagelse af prisen og forklarer, at opskriften bag et godt arbejdsmiljø i al sin enkelthed handler om at skabe en kultur, hvor det er forventet, at man deler både det, der er svært og det, der har fungeret godt, og at kaste lys på alt det, som virker hver eneste dag.

Eksempelvis er lægernes samlingspunkt på dagen, en morgenkonference af 15 minutters varighed, ikke længere fyldt af et fokus på travlhed og koordinering af dagens program.

- I stedet er vi nu nysgerrige på at finde den energi, der skal bære dagen igennem og taler derfor om, hvad der er gjort godt i konkrete situationer. Var det forberedelserne, samarbejdet på stuen eller den efterfølgende feedback, der fungerede godt. Og har vi husket at få det sagt til kollegerne; ikke bare på egen afdeling, men for eksempel også til den kollega fra Kvindesygdomme og Fødsler, der har assisteret ved et akut kejsersnit, forklarer Mikkel Seneca.

Yngre læger kårer månedens supervisor

En gang om måneden er morgenkonferencen også ramme for kåringen af månedens supervisor.

- Det fungerer på den måde, at de yngre læger afleverer en seddel i en postkasse med en kort beskrivelse af en situation, hvor der er givet god feedback og med navnet på supervisoren. Den med navn på flest sedler i kassen får ”Den Gyldne Pin” og bliver månedens supervisor, forklarer Mikkel Seneca.

Endnu har der ikke været nogle gengangere i prisuddelingen, hvilket ifølge Mikkel Seneca er et udtryk for, at nomineringen har bredt sig, og mange i lægegruppen giver deres besyv med.