12.03.2025
Hvordan håndterer man en forbrænding hos en baby? Hvad gør man, hvis ens lille barn får feberkramper eller noget galt i halsen?
Det var nogle af de spørgsmål, der blev besvaret, da der i denne uge blev afholdt barselscafé for tredje gang på Regionshospitalet Gødstrup i samarbejde med faglige organisationer.
Undervisningen i førstehjælp til babyer og mindre børn blev leveret af sygeplejerske Camilla Gaardbo fra “Små Liv”, og var arrangeret af Dansk Sygeplejeråd.
For mange af de fremmødte var arrangementet en oplagt mulighed for både at få praktisk viden, som kunne give ekstra tryghed med små børn i hverdagen derhjemme, og besøge kollegerne i afdelingerne for at holde kontakten ved lige.
Rart at kunne møde op og tage imod
Sara Zachariasen Kjærgaard Askholm der har været på barsel siden august med sin datter Selma fra arbejdet som bioanalytiker, var meget glad for undervisningen i førstehjælp.
- Som sundhedsprofessionel synes jeg jo, jeg skal vide noget om førstehjælp både til voksne og til små børn. Og med en lille pige på fem måneder, var det kun blevet ekstra relevant at gribe tilbuddet. Det var rart, at jeg bare skulle møde op og tage imod – det gjorde det nemt for mig at prioritere at deltage. Og jeg synes, jeg har fået meget ud af at komme, sagde Sara Zachariasen Kjærgaard Askholm.
Det samme gjorde sig gældende for Natalie Wiberg, på barsel med sit tredje barn, sønnen Alexander, fra jobbet som sygeplejerske i Lunge- og Infektionssygdomme.
Udover undervisningen og muligheden for at sparre med faglige organisationer om medlemskab og karriere og med HR om barsel, ferieregler og andre praktiske forhold, mente hun også, det sociale aspekt af arrangementet gav stor værdi.
- Det betyder noget, at det ikke kun er mig, der skal tage initiativ til at kigge forbi. Her bliver vi som ansatte mindet om, at vi stadig er en del af arbejdspladsen – også selvom vi lige nu er på barsel, sagde Natalie Wiberg.
Formålet er win-win for ansatte på barsel og arbejdspladsen
I alt fire barselscaféer - hvoraf de første tre har været afholdt - kører som pilotprojekt i samarbejde med faglige organisationer frem til april 2025 og evalueres efterfølgende.
Formålet med caféerne er at klæde ansatte godt på til barselsorlov og at skabe en god og tryg tilbagevenden til arbejdspladsen.
Barselscafé d. 10. april: den gode overgang til jobbet
Den sidste barselscafé holdes torsdag den 10. april med fokus på den gode overgang fra barsel til job, og hvilke regler og opmærksomhedspunkter man skal have i den forbindelse.
Læs mere om næste barselscafé og tip gerne en kollega på barsel, der kunne være interesseret:
Barselscafé - for gravide, medforældre og forældre på orlov - Fagperson Regionshospitalet Gødstrup