Praktik for klinisk diætiststuderende
Afdeling for Ernæring modtager oftest:
- fire klinisk diætiststuderende i 6. semesterspraktik om foråret
- fire klinisk diætiststuderende i 5. semesterspraktik om efteråret.
Praktikkens varighed er ni uger (inkl. en uges ferie).
Praktikforløbet aftales med uddannelsesstedet, som også fordeler praktikpladser mellem semestrets studerende.

Uddannelsen til Klinisk diætist er del af uddannelsen til Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed. Vi modtager også studerende fra den studieretningen der hedder Fødevarer og Ledelse - læs mere om dine muligheder for praktik, hvis du kommer fra studieretningen Fødevarer og Ledelse.
Uddannelsen varer 3½ år, og du kan læse mere om dens opbygning og adgangskrav på VIAs hjemmeside: www.via.dk/uddannelser/ernaering-og-sundhed
Før praktikstart
Forud for praktikstart vil den studerende modtage praktiske oplysninger samt program for praktikkens første dage. Praktikken indledes med rundvisning og introduktion til afdelingen samt udarbejdelse af praktikplan i samarbejde med den uddannelsesansvarlige kliniske diætist.
Under praktikforløbet
I praktikforløbene får den studerende mulighed for at følge afdelingens diætister ved diætbehandling af både indlagte og ambulante patienter inden for en lang række forskellige specialer. Under supervision får den studerende mulighed for gradvist at udvikle sig fra at være observerende til selv at være udøvende i professionen.
Der afholdes midtvejs- og slutevalueringer sammen med den uddannelsesansvarlige kliniske diætist, Marianne Boll Kristensen.
Professionsbachelorprojekt
Som afslutning på uddannelsen til klinisk diætist skal den studerende udarbejde et professionsbachelorprojekt om en selvvalgt faglig problemstilling.
I Afdeling for Ernæring er vi altid åbne for at drøfte muligheder for projektsamarbejde i forbindelse med professionsbachelorprojekter. Hvis du er interesseret, er du velkommen til at kontakte forsknings- og uddannelsesansvarlig klinisk diætist Marianne Boll Kristensen.