Claudia Jaensch, ph.d., postgraduate klinisk lektor i kirurgi og forskningsansvarlig overlæge

Forskningsansvarlig overlæge Claudia Jaensch
Claudia er postgraduate klinisk lektor i kirurgi, forskningsansvarlig overlæge og har skrevet ph.d. om kvalitet i koloskopien.

Claudia er speciallæge i kirurgi med subspeciale i koloskopi samt transanal endoskopisk operation af store rectumpolypper. Hun forsker aktuelt i komplikationer til koloskopi og risiko for at udvikle kræft efter en koloskopi samt outcomes af operation af store rectumpolypper.

Derudover er Claudia fakultetsmedlem og instruktør i Akademiet for Koloskopører i Horsens samt underviser på den Nationale Uddannelse for Skoperende Sygeplejersker.

Mai-Britt Worm Ørntoft, klinisk lektor, afdelingslæge, postdoc, ph.d.

Mai-Britt er speciallæge i kirurgi og er deltidsansat på Mave- og Tarmkirurgisk Afdeling, Regionshospitalet Gødstrup med tilknytning til forskningsafsnittet, samtidigt med at hun laver postdoc på Molekylær Medicinsk Afdeling, MOMA, Aarhus Universitet.

Mai-Britt har lavet ph.d. om udvikling af biomarkører, særligt cirkulerende cellefrit DNA, til bl.a. screening for tyktarmskræft. Hun forsker aktuelt i, om cirkulerende cellefrit DNA kan bruges prognostisk til at forudsige tilbagefald efter tyktarmskræft og bugspytkirtelkræft. Derudover forsker Mai-Britt i kirurgi for Crohns sygdom.

Mai-Britt er medlem af DCCG's videnskabelige udvalg og vejleder for en ph.d.-studerende.

Anders Husted Madsen, overlæge, ph.d., klinisk lektor

Anders er ledende overlæge på Mave- og Tarmkirurgisk Afdeling, Regionshospitalet Gødstrup og tilknyttet forskningsafsnittet som lektor. Han er vejleder for tre ph.d.-studerende.
Anders er kolorektalkirurg med særlig interesse for uddannelse og oplæring i kolorektalkirurgi.

Tora Rydtun Haug, læge og ph.d.-studerende

Tora er læge og har særlig interesse for kolorektalcancerkirurgi.

Tora skriver ph.d. om tekniske færdigheder i avanceret laparoskopisk operation for tyktarmskræft samt komplikationer og overlevelse efter operation. Tora har udviklet vurderingsværtøjet ”Complete Mesocolic Excision Competency Assessment Tool” som kan bruges i uddannelsen til kolorektalkirurg. Hun er i gang med at validere vurderingsværktøjet.

Karen Busk Hesseldal, læge og ph.d.-studerende

Karen er i hoveduddannelse til kirurg og skriver ph.d. om oplæring af yngre læger i laparoskopisk kirurgi. Hun har særlig fokus på, hvornår yngre kirurger er klar til at operere selvstændigt, og hvordan beslutningen om ”selvstændighed” træffes.

Karens forskning vil kunne hjælpe med at objektivisere vurderingen omkring, hvornår yngre kirurger må gennemføre et indgreb selvstændigt.

Rupan Ralf Paramasivam, læge og ph.d.-studerende

Rupan er i hoveduddannelse til kirurg og ansat på deltid på Mave-og Tarmkirurgisk Afdeling på Regionshospitalet Gødstrup. Rupan forsker i kvantificering af mikrocirkulation i tarmene ved hjælp af ”Laser Speckle Contrast Imaging”.

Rupan har et godt kendskab til forskellige dyremodeller, idet de første tre af hans studier omhandler afprøvning af målemetoden på grise. Fremadrettet skal målemetoden testes på kolorektale anastomoser hos patienter.

Susie Lindhardt Larsen, projektsygeplejerske

Susie arbejder tæt sammen med Molekylær Medicinsk Afdeling på Aarhus Universitet omkring flere nationale projekter inden for cirkulerende tumor-DNA. Hun har ansvar for inklusion og follow-up af patienter fra Mave- og Tarmkirurgisk Afsnit, Regionshospitalet Gødstrup.

Mette Boysen, cand.scient.san., klinisk sygeplejespecialist

Mette er national projektkoordinator for EPoS-projektet: European Polyp Surveillance. Herudover står hun for koordinering af flere projekter med vores samarbejdspartner.

Projektsekretær for EPoS-projektet: Lene G. Aronsson