Der blev født børn på stribe til Karrieredag på Regionshospitalet Gødstrup. Her er det Maram, der går i 3G på Herning Gymnasuum, der prøver kræfter med jordemoderfaget. Foto: Søren Braad Andersen, Kommunikation. 

21.09.2023

For andet år i træk var der onsdag Karrieredag på Regionshospitalet Gødstrup. Her kunne over 300 elever på ungdomsuddannelser og studerende på sundhedsfaglige uddannelser blive klogere på, hvordan det er at arbejde på det nye hospital.

Der var fuld fart på Karrieredagen allerede fra morgenstunden. Her havde 180 gymnasie- og HF-elever meldt sig til at bruge en formiddag på at blive klogere, på hvad det det indebærer at arbejde på et hospital.

En række dedikerede ansatte og studerende fra både somatikken og psykiatrien tog imod på de ca 30 stande, hvor de unge - ud over at få svar på en masse spørgsmål - også kunne prøve kræfter med en række praktiske opgaver. De kunne eksempelvis at tage imod en baby (v.h.a en fødedukke), lære at give indsprøjtninger (i appelsiner) og prøve at dosere medicin. Der var også mulighed for at komme på rundvisning i eksempelvis Blodprøver og Biokemi eller Nuklearmedicin.

- Det har været fedt og interessant, at kunne spørge ind til, hvordan der arbejdes på de forskellige afdelinger. Jeg har virkelig lært noget nyt. Jeg var også med til en fødsel. Det var hårdt. Man lærer virkelig at sætte pris på jordemødrene. Det var ikke så let, siger Maram, der går i 3G på Herning Gymnasium.

Meningen med galskaben

Selvom de unge på ungdomsuddannelserne ikke i den nærmeste fremtid kan få en karriere på Regionshospitalet Gødstrup, giver det alligevel god mening at bruge ressourcer på at gøre dem klogere på jobs i sundhedsvæsenet.

-Vi har inviteret denne gruppe, fordi introduktionen til arbejdsmarkedet er rigtig vigtig. De unge her skal inden så lægge træffe et vigtigt valg for deres karriere. Derfor er det vigtigt for os at åbne dørene og præsentere det hospital, vi har i Gødstrup, og som er en vigtig del af danske sundhedsvæsen, siger Lasse Plougstrup Hanssen, der er HR-chef på Regionshospitalet Gødstrup.

For Maram har dagen besøg i Gødstrup da også flyttet noget.

- Jeg har altid tænkt, at sundhedsuddannelserne er meget komplicerede. Der er virkelig meget, man skal lære. Men når man ser, hvordan man arbejder med det i praksis, kan man se, at det bliver nemmere. Man skal ikke kunne huske alting. Så besøget her gav et bedre indblik i arbejdslivet, og det har givet flere mig åbninger, i forhold til hvad jeg kan vælge, siger hun.

Kom og arbejd hos os

Hvor formiddagen havde et mere langtsigtet lys på, så havde eftermiddagen er mere umiddelbart rekrutteringssigte. Her havde 135 studerende på sundhedsfaglige uddannelser meldt sig til at komme og opleve, hvordan det er at arbejde på det nye hospital.

Og de fik mulighed for at tale med en række nyuddannede medarbejdere, komme på rundvisning i afdelingerne og høre foredrag om blandt andet kostkonceptet og fra psykiatriens "En af Os"–ambassadører.

Den store søgning til Karrieredagen betyder, at HR-chefen håber, at succesen kan gentages næste år.

- Det er klart, at sundhedssektoren overalt i Danmark mangler arbejdskraft. Derfor er det vigtigt, at vi får givet de unge mennesker et så oplyst grundlag som muligt at træffe deres valg af karriere på, siger Lasse Plougstrup Hansen.