De glade vindere fra Gødstrup til Region Midtjyllands Innovationsdag er: Simulationskoordinator Henrik Nielsen, innovationskonsulent Daniel Myltoft Wiencken, HR-konsulent Charlotte Dahl og kvalitetskonsulent Charlotte Mouritzen. Foto Jan Hallin, Region Midtjylland.

06.10.23

Gode løsninger, der skaber værdi for borgerne, bliver hvert år præmieret med Initiativprisen og Smartprisen af Regionsrådet for Region Midtjylland.

Uddelingen foregår på Region Midtjyllands innovationsdag, hvor ca. 600 ledere og medarbejdere deler gode løsninger og inspirerer hinanden på tværs. 

I år gik Initiativprisen til HR-konsulent Charlotte Dahl og kvalitetskonsulent Charlotte Mouritzen for deres arbejde med Seniorhjælpekorpset på Regionshospitalet Gødstrup.

Seniorhjælpekorpset består af seniorer med sundhedsfaglig baggrund, som har forladt arbejdsmarkedet, men som stadig er villige til at give et nap med på travle hospitalsafdelinger på en fleksibel måde. Seniorerne bestemmer således selv, hvor meget de vil arbejde og hvornår. Medlemmerne af seniorhjælpekorpset tilbyder patienterne tid, nærvær, omsorg og pleje – for eksempel en samtale, et bad eller hjælp til madbestilling. 

- Løsningen bidrager til trivsel og gevinst for ALLE aktører involveret. Det er imponerende. Vi ser løsningen som meget virkningsfuld og som et stort bidrag ind i en problematik omkring personalemangel og rekrutteringsudfordringer. Og endelig kan løsningen kan inspirere andre hospitaler i regionen til at lave lignende løsninger i tilpasset form, siger medlem af priskomitéen og regionsrådsmedlem Steen Jakobsen (V) blandt andet om løsningen. 

Bedste speeddating

Ud over Initiativprisen, gik også Publikumsprisen til Regionshospitalet Gødstrup.

Publikumsprisen gives til dem, der har stået for den bedste 'speeddating' præsentation. Altså dem, der har været bedst til at sælge deres løsning til andre.

Vinderne her er Innovationskonsulent Daniel Myltoft Wiencken og Simulationskoordinator Henrik Nielsen med projektet "Gødstrup VR". 

Regionshospitalet Gødstrup var de første i regionen til at bruge VR bredt over hele hospitalet. I dag bruger vi Virtual Reality i en masse læringssituationer, og det får gode anmeldelser af personalet.

Eksempelvis bruges det til at åbne dørene til vores medicinrum for vores nyansatte sygeplejesker og SOSU-assistenter, og det bruges til introduktion til og træning af nye arbejdsgange eller til præsentation af ny teknik på mange afdelinger.   

På Region Midtjyllands innovationsdag deltog ca. 600 ledere og medarbejdere, og formålet var at dele gode løsninger og inspirere hinanden på tværs. 

Flere oplysninger

Finn Møller 

Kommunikationschef 

E-mail: finn.moeller@goedstrup.rm.dk
Telefon: 5125 3537