Caroline Maria Andreasen.

Caroline Marie Andreasen er ny cheflæge i Medicinsk Afdeling. Foto: Søren Braad Andersen.

03.11.2023

Den 1. november var Caroline Marie Andreasens første arbejdsdag som ny cheflæge i spidsen for Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Gødstrup, der med sine otte specialer er regionens største.

Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Gødstrup vil være blandt de bedste medicinske afdelinger i Danmark. Spørger man Caroline Marie Andreasen, som den 1. november er tiltrådt som ny cheflæge i Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Gødstrup, handler det om at sikre gode patientforløb, skabe mening og arbejdsglæde for medarbejderne samt at have en afdeling med et stærkt uddannelses- og forskningsmiljø.

- Tingene hænger sammen. Gode patientforløb opstår, når vi har fagligt dygtige medarbejdere, der trives og oplever, at de er med til at gøre en forskel. Hertil har vi et godt uddannelsesmiljø inden for alle faggrupper, hvor vi blandt andet tidligere i år fik Sundhedsstyrelsens blåstempling af, at vi lykkes til ug med at uddanne vores læger. Gode uddannelsesforløb løfter afdelingen, og er med til at skabe bæredygtighed. Forskning og innovation udgør en af de bærende søjler i sundhedsvæsnet, og vi har en stærk forskningstradition, hvor miljøerne udvikler sig hele tiden. Jeg synes godt, jeg kan være bekendt at sige, at afdelingen er godt på vej, siger cheflæge Caroline Marie Andreasen.

Stor arbejdsglæde er en stor styrke for samarbejdet

Før Caroline Marie Andreasen blev cheflæge i Medicinsk Afdeling, som med otte medicinske specialer er Region Midtjyllands største medicinske afdeling, har hun været ledende overlæge i Klinik for Gigt- og for Bindevævssygdomme på Regionshospitalet Gødstrup.

Desuden har hun fungeret som afdelingens repræsentant i cheflægerådet og andre relevante mødefora på hospitalet, ligesom hun har gennemført flere ledelsesforløb i Region Midtjylland. Af baggrund er hun speciallæge i reumatologi, og hun har en ph.d.-grad inden for rygsøjlegigt fra Aarhus Universitet.

Først og fremmest glæder hun sig til at være med til at lede en medicinsk afdeling, hvor hun oplever, at medarbejderne trives, er fagligt dedikerede og engagerede i at skabe gode patientforløb på tværs.

- Vi har mange medarbejdere, der brænder for deres arbejde, og jeg oplever, at den arbejdsglæde er en klar styrke for samarbejdet mellem specialerne og faggrupperne. Jeg glæder mig til at lære vores medarbejdere, resten af organisationen og andre samarbejdsrelationer bedre at kende. Dette gælder også vores tværsektorielle samarbejdspartnere, siger Caroline Marie Andreasen.

Udviklingen må ikke stå i skyggen af økonomien

I tiden uden cheflæge i Medicinsk Afdeling har Caroline Marie Andreasen fået en grundig indsigt i afdelingens drift og organisering og været ledelsesmæssig sparringspartner for chefsygeplejerske Bodil Overgaard Akselsen. Derfor er hun også meget opmærksom på, at hun som ny cheflæge er blevet leder for en afdeling, der står over for at skulle finde store økonomiske besparelser. Udviklingen i afdelingen må dog ikke stå i skyggen af økonomien, mener hun.

- Vi skal afstemme de opgaver, vi løser i forhold til den økonomiske ramme, men jeg tror også, det kan føre noget godt med sig. For eksempel, at vi bliver bedre til at digitalisere, hvor det giver mening, og det behøver ikke være dyre løsninger. Vi kan bruge flere RPA-robotter, der kan bestille blodprøver og hjælpe med visitering, vi kan lave virtuelle aftaler med patienter der både kan og ønsker det, og vi kan øge digitaliseringen i samarbejdet med den primære sektor, siger Caroline Marie Andreasen.

Caroline Marie Andreasen er 43 år, gift, har tre børn, og er bosat med familien i Aarhus.

Flere oplysninger

Cheflæge Caroline Marie Andreasen

Medicinsk Afdeling

Regionshospitalet Gødstrup

Mail: carand@rm.dk

Tlf. 7843 1416.