20230504_Ledertræning i produktionsvirksomheder.jpg

Formålet med indsatsen er at hjælpe ledere, der oplever høje krav og højt stressniveau, og at få ny viden om, hvordan man bedst forebygger stress i produktionsvirksomheder. Foto: Unsplash.

04.05.2023

Millionbeløb fra Velliv Foreningen giver ledere hjælp til at styrke den mentale sundhed i deres virksomheder. Projektet udføres af Arbejdsmedicin, Regionshospitalet Gødstrup.

Ledere i produktionsvirksomheder oplever høje krav i arbejdet og har ofte et højt stressniveau. Det kan påvirke deres egen, men også deres medarbejderes mentale sundhed. Samtidig viser forskning, at forskellige ledelsesstile indvirker forskelligt på medarbejdernes mentale sundhed.

Nu har Velliv Foreningen bevilliget 5,7 mio kroner til en indsats, der skal træne ledere i produktionsvirksomheder, så de er bedre klædt på til at håndtere deres egen og medarbejdernes trivsel.

Indsatsen ledes af Arbejdsmedicin, Regionshospitalet Gødstrup, og rummer også et ph.d.-projekt. Projektet er 3-årigt og inddrager fem mellemstore virksomheder i Region Midtjylland. 

Hjælp til ledere, der oplever høje krav

I løbet af indsatsperioden vil forskerne undervise og rådgive ledere i emner som stress, forebyggelse og ledelsesstil. Samtidig måles løbende på, hvordan indsatsen påvirker ledernes og medarbejdernes mentale sundhed.

Formålet med indsatsen er todelt: at hjælpe ledere, der oplever høje krav og højt stressniveau, og at få ny viden om, hvordan man bedst forebygger stress i produktionsvirksomheder. 

Mere om projektet

Projektet støttes af Velliv Foreningen med 5,7 mio. kr. Indsatsen foregår på fem mellemstore produktionsvirksomheder i Region Midtjylland i perioden 2023-2026.

Forskningsprojektet udgår fra universitetsklinikken Arbejdsmedicin, Regionshospitalet Gødstrup i samarbejde med LEAD og University of Sheffield.

Flere oplysninger

Projektleder Dorte Raaby Andersen
Tlf. 2083 5202 | E-mail: doteader@rm.dk


Kommunikationskonsulent Elisabeth Dørken
Tlf. 2321 0014 | E-mail: elidoe@rm.dk