Grønnere til Gødstrup vinder

Foto: Søren Braad Andersen, Kommunikation

10.06.22

Præmien på de 10.000 kroner i Kom Grønnere til Gødstrup-konkurrencen blev uddelt onsdag, og det blev Urinvejskirurgien, der havde sparet mest co2 pr ansat i kampangeperioden.  

 

- I er de sejeste i relation til at reducere co2. I har suverænt vundet konkurrencen, sagde sygeplejefaglig direktør Ida Götke, da hun på vejen af Hospitalsledelsen overrakte checken på 10.000 kroner i kaffestuen på Urinvejskirurgisk Sengeafsnit.

Præmien går til hele afdelingen, men det var især en samkørselsordning blandt de medarbejdere, der bor i den vestligste del af området, der har trukket co2-besparelsen op. “Gødstrup-Ekspressen” har nemlig 6 faste medlemmer, der skiftes til at køre fra Lemvig og Struer. De har til sammen kørt næsten 20.000 kilometer i delebil i de fire uger kampagnen har kørt.

- Det er fedt. Man bliver lidt stolt. Vi kørte nogle stykker sammen allerede inden kampagnen, men det giver noget ekstra at være med i en konkurrence. Så kommer der også flere med, fortæller Mia Laumann, der er en del af ordningen. 

Alle er vindere

I vores lille uvidenskabelige konkurrence var det altså urinvekskirurgien der vandt med 79,24 kg sparet co2 pr ansat, Staben og nuklearmedicin kom på anden og tredje pladsen med hhv. 35 og 26,97 kg sparet co2 pr ansat. 

Men faktisk er det os allesammen, der er vindere, hver gang vi kommer lidt grønnere til Gødstrup. Og det gavner ikke bare miljøet... men også vores pengepung, især i denne tid med tårnhøje brændstofpriser. 

20220608_Grønnere til Gødstrup vinder2_2500px__E3A4594.jpg

Foto: Søren Braad Andersen, Kommunikation

Derfor er det da også en stolt sygeplejefaglig direktør, der kan konstatere, at der i kampagneperioden er registeret 80.220 kilometer grøn kørsel.

- Fortsæt med det.. Så bliver der også en verden  for vores børnebørn at leve i, sagde Ida Götke ved præmie overrækkelsen