Forskning og udvikling
I afdeling for Ernæring har vi fokus på at udvikle os og bidrage til viden på det ernæringsfaglige område.
Vores forskningsgrundlag
Vi ønsker at tilbyde patienter de bedste rammer for en fagligt funderet ernæringsbehandling. Derfor laver vi udviklingsprojekter med afsæt i forbedringsmodellen og har siden 2010 forsket i ernæring målrettet forskellige patientgrupper.
Vi laver forskning og udvikling indenfor to overordnede områder:
- Klinisk ernæring
- Mad og måltider
Ernæring som en del af kræftbehandlingen
På det nye Regionshospital i Gødstrup er der indført et nyt koncept for klinisk ernæring, mad og måltider. Det indebærer ernæringsbehandling af patienter samt optimering af menu og rammer for måltiderne til indlagte og ambulante patienter.
I artiklen Ernæring som en del af kræftbehandlingen kan du få indblik i, hvordan Afdeling for Ernæring på Regionshospitalet Gødstrup arbejder med ernæring og ernæringsbehandling af patienter med kræft.
Læs artiklen: Ernæring som en del af kræftbehandlingen
Artiklen blev bragt i Diætisten nr. 183, juni 2023