Projektet skal bl.a. svare på, om fysiske arbejdsbelastninger kan udvikle sig til diskusprolaps, fremskreden slidgigt i lænderyggen og uspecifikke behandlingskrævende lænderygsmerter. Foto: Colourbox

07.02.2023

Vi ved ikke, hvornår fysiske belastninger i arbejdet bliver skadelige for ryggen. Det skal nyt ph.d.-projekt fra Arbejdsmedicin, Regionshospitalet Gødstrup og Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet lave om på.

Mange danskere kender til at have ondt i ryggen. Faktisk skyldes mere end 20% af alt sygefravær og over 6% af alle nytilkendte førtidspensioner rygsmerter. Dermed er rygsmerter en væsentlig problematik for både den enkelte og for samfundet.

Imidlertid mangler vi viden om, hvornår fysiske arbejdsbelastninger som fx løft og akavede arbejdsstillinger kan udvikle sig til alvorlige ryglidelser?

Data fra over seks millioner danskere skal give mere sikker viden

Mathias Moselund Rønnow er fysioterapeut og cand.scient.san. og har netop indledt et ph.d.-projekt, der skal indhente mere sikker viden på området.

Ph.d.-projektet udgår fra Arbejdsmedicin, Regionshospitalet Gødstrup og Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet

Projektet skal bl.a. svare på, om fysiske arbejdsbelastninger kan udvikle sig til diskusprolaps, fremskreden slidgigt i lænderyggen og uspecifikke behandlingskrævende lænderygsmerter. Denne del af undersøgelsen er baseret på registerdata fra over seks millioner danskere.

Mere om projektet

Projektet udgår fra Arbejdsmedicin, Regionshospitalet Gødstrup og Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet. Projektet er støttet af Arbejdsmiljøforskningsfonden. Læs mere om projektet.

Kontakt

Mathias Moselund Rønnow Mathias Moselund Rønnow

Mathias Moselund Rønnow

Ph.d.-studerende, cand.scient.san, fysioterapeut

Tlf. 7843 3500

E-mail: mathro@rm.dk

Kontakt via LinkedIn 

Læs mere om Mathias' forskning (link til forskerprofil)